Over Verginia van den Akker,

Ze biedt hulp bij het omschakelen naar een nieuwe “levenshouding”.

Personal Coach & Hypnotherapist Verginia van den Akker heeft haar eigen complete wijze van hulpverlening samengesteld. Dankzij ervaring, studie en persoonlijke ontwikkeling wordt op maat gesneden hulpverlening aangereikt.

Na mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste merkte ik dat mijn cliënten, in een staat van ontspanning gemakkelijk over hun problemen spraken of soms in huilen uitbarsten. Het voelde goed om naar mijn cliënten te luisteren en handvatten aan te reiken. Korte tijd daarna, gooide ik het roer om en wilde in de zorgsector. Wilde meer weten over de psyche van de mens. Na Silva Mind Control kwam ik bij de National Guild of Hypnotherapists uit. Die opleiding in 1998 deed het helemaal. De puzzelstukken vielen op hun plek en wist zeker dat hypnotherapie de juiste methode is waar jong en oud mee geholpen kan worden.

Hypnotherapie werkt direct zonder de boodschap dat je “jouw probleem” een plek moet geven, los laten of er mee moet leren leven.

Natuurlijk heeft het jaren geduurd voordat ik genoeg ervaring had opgedaan. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen conditioneringen beleefd. Na verschillende Amerikaanse en Nederlandse studies uit de mentale zorgverlening is mijn gereedschappenkist aardig gevuld en kan ik mijn cliënten vele handvatten aanreiken. Mijn persoonlijke ervaring met honderden cliënten is vanaf 1999 ruim opgebouwd. Daardoor hebben cliënten vaak minder sessies nodig om hun doel te bereiken.

In zeer korte tijd lopen ze met een nieuwe levenshouding mijn praktijk uit.

In het jaar 2000 heb ik me de methode HypnoBirthing® eigen gemaakt. Het feit dat de persoonlijkheid van een mens als baby in moeders schoot ontwikkeld wordt maakte voor mij de cirkel rond. Jammer dat wij in Nederland nog lang niet aan HypnoBirthing toe waren. In 2008 hebben Coby Nypels en ik “the founder Marie Mongan” naar Nederland gehaald en werd HypnoBirthing® bij ons beter bekend.

Als HypnoBirthing® Childbirth Educator reik ik ouders vóór de geboorte van hun baby handvatten aan die zorgen voor een ontspannen, natuurlijke geboorte en... evenwichtige kinderen die goed slapen, eten en weinig huilen.

Opleidingen

Greep uit verschillende opleidingen die ik gevolgd heb;

- Hypnotherapists & Advanced NGH New Hampshire (dr. Burt Goldman)
- HypnoBirthing® Childbirth Educator
- HypnoBirthing® Institute New Hampshire (Marie F. Mongan)
- HypnoBirthing® Fertility Consultant
- Regression Therapie – Paul Aurand. MHt
- Body Wisdom – Paul Aurand- MHt
- Counseling & Coaching – Academie ACC
- HypnoCoaching TM – dr. Lisa G. Halpin
- NLP – ITAN John Martinus
- EMDR – ITAN John Martinu


Aangesloten beroepsverenigingen;

- National Guild of Hypnotherapists New Hampshire USA 1998
- ABvC Algemene Beroepsvereniging voor Counselors 2003
- HypnoBirthing® Institute New Hampshire USA 2008
- HypnoBirthing® Fertility Consultant New Hampshire USA 2013

 

Logo NGH Logo ABvC