Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose is geconcentreerde aandacht van een hogere gewaarwording. Deze gewaarwording omzeilt de bewuste en analytische delen van het brein naar het onderbewustzijn, waar alle geheugen en emoties zijn opgeslagen. Via zelfhypnose is cliënt in staat om zowel perceptie als emoties van negatieve blokkades te veranderen/verpakken naar acceptabele proporties. De therapeut begeleidt cliënt om de rugzak te legen en van negatieve gewoontes en patronen af te komen.

Wat is zelfhypnose?

Elke vorm van hypnose is zelfhypnose. Een hypnotherapeut zal cliënt begeleiden om via hypnose gewenste doelstellingen te halen.

Hoe voelt hypnose aan?

Lichamelijke en mentaal ontspannen, terwijl cliënt zich bewust is van zichzelf, de omgeving en communiceert.

Zal ik vreemde dingen doen tijdens hypnose?

Dat is uitgesloten: niemand zal tegen zijn wil hypnose ervaren. Hypnose werkt alleen wanneer cliënt behoefte heeft aan antwoorden, veranderingen en het bereiken van doelstellingen. Je zal nooit tegen jouw zin in iets vreemds zeggen of doen.

Naar pagina hypnotherapie

 

Ervaring met hypnotherapie

Nadia (56) had chronische migraine. Niets hielp; geen arts of medicatie, letterlijk niets!! Ze begon als jong meisje met dit probleem. Zelf was cliënte van mening dat het was veroorzaakt door haar menstruatiecyclus.In de sessie wordt ze geconfronteerd met het feit dat ze als 5 jarige op de kleuterschool, te veel sprak en voor straf in de kast werd opgesloten. Zij herbeleefde het gevoel van angst en onmacht van toen. Dit was haar traumatische ervaring. Ik kon Nadia de therapeutische handvatten aanreiken. Nadat haar... Lees verder

Lees meer ervaringen