Heimwee & faalangst ervaring: Dochter 19 jaar

Een moeder over haar dochter (19 jr)

Mijn dochter heeft nooit lekker in haar vel gezeten. Ze leed aan faalangst, een gevoel van onzekerheid bij nieuwe ervaringen op persoonlijk gebied en bij schoolopdrachten. Ze had – letterlijk – doodsangst, zowel voor zichzelf maar vooral ook voor het verlies van haar dierbaren. Daarbij heeft ze ook een laag zelfbeeld zoals: niet mooi zijn, niet leuk genoeg, niet intelligent of lief genoeg enz. Ook leed ze aan voor- en najaarsdepressies. Na een traumatische ervaring met pesten is e.e.a. geëscaleerd. Mijn dochter had het gevoel dat ze in een ravijn terecht was gekomen. Mijn dochter maakte kennis met haar huidige MentalCoach die haar een zeer gewaardeerde hand toestak.

Ze durft nu nieuwe dingen te doen zonder weg te kruipen achter de ruggen van anderen. Geeft haar mening zachtjes en vriendelijk maar zonder opzij te gaan voor anderen die haar willen overheersen. Ze is ervan overtuigd de juiste studiekeuze te hebben gemaakt en zelfs als het soms wat minder goed lukt, gáát ze er toch voor!

Momenteel is ze voor het eerst met een vriendengroepje op vakantie geweest zonder heimwee te hebben. Zij hoeft zich niet in slaap te huilen, naar huis te bellen, te stoppen met eten, enz. Ze heeft nu PLEZIER! Mooi vindt ze zichzelf nog niet maar ook zeker niet lelijk. Gewoon, maar wel een leuk figuur. Dat is toch Super! Ik zie haar soms echt goedkeurend in de spiegel kijken. Ook heeft ze geleerd met de dood om te gaan. Haar nachtmerries zijn nog maar een zeldzaamheid. Dit najaar heeft ze geen depressie gehad en het voorjaar ziet er ook prima uit.

Kortom: een nieuw kind.