Liftangst & blozen ervaring: Agna 15 jaar

Gebrek aan zelfvertrouwen en slechte resultaten op school

Een tiener uit Wenen (15 jr) met liftangst viel mij op omdat ze overmatig bloosde. Toen ik hiernaar vroeg bleek er meer aan de hand: Het blozen en haar liftangst veroorzaakten gebrek aan zelfvertrouwen en slechte resultaten op school. Ik bood mijn hulp aan.

Tijdens de sessie ontdekte ze dat haar liftangst terug ging naar het “hekwerk” van de ouderwetse lift in hun appartementen complex, uit haar prille jeugd angst teweeg bracht. Ze had de associatie met de hekwerken uit de dierentuin gelegd. Toen dit duidelijk werd was zij in staat haar liftangst vaarwel te zeggen.

Kort daarna ontving ik van de familie het bericht dat Agna tijdens hun vakantie alleen in de lift was gestapt van een hoge toren, terwijl de rest van de familie met de trap ophoog ging. Dat was heel bijzonder voor de familie. Agna had haar zelfvertrouwen terug en kon genieten van haar tienertijd. Een paar jaar later vertelde haar moeder mij trots dat haar dochter een gelukkige student was geworden en geen problemen had met haar studie.