Depressie ervaring: Anoniem

Het leven is meer dan de moeite waard

Een cliënte zit al 10 jaar thuis. Ze was depressief en moest een paar keer per jaar met ECT (Electroconvulsie Therapie) behandeld worden. Deze behandeling ging gepaard met opname. Hoewel er duidelijke verbeteringen optraden waren die jammer genoeg van korte duur. De behandelingen gaven ook geheugenproblemen.

De cliënte had via een kennis vernomen over de hypnotherapie van Levenshouding. Na de 1e sessie vertelde ze dat ze voor het eerst weer, na jaren, met haar gezin, ongedwongen het Sint-Nicolaasfeest gevierd had. Ook de kerstdagen had ze dankbaar en in verwondering beleefd. Voor haar 2e sessie reed ze alleen naar het spreekuur, 2 x 120 km. Cliënte heeft inzichtgekregen in hoe haar blokkades werden veroorzaakt en accepteerde het verleden voor wat het was. Ze nam er afstand van door echt los te laten. Sindsdien geen ECT therapie meer gehad. Ze heeft besloten dat het leven meer dan de moeite waard is.

Wij zijn vijf sessies verder: de cliënte heeft een groot deel van haar zelfvertrouwen terug en heeft zich aangemeld als vrijwilligster.