Hypnotherapie ervaring: Emma

Pesten "angsten van een 11 jarige"

Onze dochter Emma heeft een vervelende periode achter de rug. Zij werd in groep 5 van de basisschool enorm gepest wat ons deed besluiten over te stappen naar een andere basisschool in de buurt. Dit pakte eerst goed uit. In groep 6 en 7 bloeide ons kind hier weer op tot een vrolijk en gezellig meisje. Helaas werd een weekje "zomerschool" voorafgaand aan start van groep 8 een regelrechte ramp. Zij werd het middelpunt van pesterijen en middels een handgebaar en wat opmerkingen zó angstig dat zij niet meer naar school wilde of alleen durfde te zijn. De gevoelens uit groep 5 kwamen in alle hevigheid weer terug. Ons meisje veranderde in een schuw en verdrietig kind niets was meer vertrouwd, in haar ogen was alles erop gericht om haar te pesten.

Wij hebben heel veel gepraat, met haarzelf, met juffen, met schoolmaatschappelijk werk, maar het eindigde in "ze moet het zelf oplossen". Daar sta je dan als ouders, met je rug tegen de muur. Je ziet je kind wegkwijnen van verdriet. Het is vreselijk om haar geen vertrouwen te kunnen geven. Er werd in huis van alles geregeld: een rooster hing in de keuken met de werktijden van mij en mijn man erop. Als ze niet gebracht of gehaald kon worden namen wij vrij die dag. Ook haar broer en zus werden ingedeeld om de rit van en naar school te verzorgen. Het was een keurslijf voor Emma en ons allemaal.

"Dit moest stoppen, zo gaat het niet meer" dacht ik op een woensdagmiddag. Toen heb ik gegoogled en trof de naam van Verginia van den Akker aan. Niet via haar website maar via een forum over hypnotherapie. Ik had van een collega gehoord dat hypnotherapie effectief kon zijn bij angsten, piekeren, paniek enz enz. Ik besloot te bellen en werd na de eerste klanken van haar stem al rustig. Het voelde goed! Verginia nam mij zeer serieus en kon door de telefoon een beetje beschrijven hoe mijn dochter eruit zag. “ik denk dat u een zeer knappe dochter heeft die ook nog heel lief is, dat zijn meestal de meisjes die slachtoffer worden van jalousie”… Zo bijzonder.

Op korte termijn konden wij terecht. Ik was opgelucht, er zat schot in de zaak en ik voelde dat het goed ging komen. Ons eerste bezoek was spannend maar ontzettend oprecht en prettig. Verginia kan door iemand heen kijken, althans dat gevoel geeft ze mij. Ze voelt de spanning en middels een kopje warme thee breekt ze deze spanning af. Ook door haar stem vertrouw je erop dat ze je kan helpen. Het voelt gewoon goed! Ons meisje moest ik achterlaten wat ik normaliter nooit zou doen! Maar de sfeer, het vertrouwen en het feit dat niets moet (ik mocht ook in de woonkamer wachten) geven je een seintje van "het is goed". Na anderhalf uur stond ik zenuwachtig op de bel te drukken en ja hoor toen ik boven kwam was Emma net weer "wakker". Ze zag er ontspannen uit en ik merkte dat ze blij was. Thuis vertelde ze honderduit. Ze was vol van de "reis" die zij beleefd had samen met Verginia. Beelden uit haar verleden die zij daarvoor niet meer wist, kwamen er bij de hypnotherapie uit. Ze kreeg handvatten aangereikt zoals het beeld van een vogeltje.....vlieg ergens naartoe en als je het niet leuk vind, dan kan je zelf wegvliegen! Alleen al het gevoel dat ze hier zelf over kan beslissen (blijven of wegvliegen) vond ze zo mooi!

Er is in deze periode heel veel met ons meisje gebeurd. Zij is zich bewust geworden van haar kunnen, waarom mensen soms anderen kwetsen en van haar eigen krachten. Verginia heeft tips gegeven welke haar in het dagelijks leven nog steeds helpen. Zonder deze bijzondere vrouw was dit niet gebeurd. Wij zijn Verginia dan ook ontzettend dankbaar voor alle tijd en liefde die zij in ons kind gestoken heeft. Eind december was haar laatste afspraak maar zelfs op dit moment houdt Verginia nog steeds contact. Ze is oprecht geïnteresseerd in de persoon achter het probleem en ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het probleem opgelost wordt en de persoon door gaat met groeien.

Verginia.....BEDANKT!!