Hypnotherapie ervaring: Meriam

Kinderwens: wanneer IVF ook niet helpt!

Meriam en haar echtgenoot hadden samen de bekende medische weg bewandeld. Samen en/of apart hebben ze alle mogelijkheden onderzocht, behandelingen en cyclusbewakingen ondergaan. Beiden waren zij kern gezond! De laatste strohalm was IVF, maar ook daarover kwam de grote teleurstelling… hun zwangerschap bleef uit.

Op aandringen van haar moeder kwam Meriam bij mij voor een kennismakinggesprek. Meriam had niets met Hypnotherapie maar wilde van het "gezeur" van haar moeder af zijn.

Ondanks de "hakken in het zand" ging Meriam direct in zelfhypnose en herbeleefde de oorzaak van haar trauma. Als 5 jarig meisje staat ze voor het grote raam van de woonkamer met uitzicht op de parkeerplaats. Ze wacht op haar vader. Haar ouders zijn gescheiden en Meriam mag dat weekend bij haar vader logeren, hij heeft het weer beloofd, ze mag met hem mee, is helemaal blij. Meriam omschrijft haar weekendtas die in het halletje staat … en de tijd verstrijkt…, ze wacht en wacht… haar vader komt zijn afspraak weer niet na. Huilend geeft Meriam aan: "hij houd niet van me, hij wil me niet, hij komt weer niet…"

Meriam begreep toen dat ze als kind niet belangrijk genoeg was voor haar vader… Dat gevoel heeft zich geconditioneerd in haar innerlijke bewustzijn: niet goed genoeg zijn… dus ook nu in haar volwassen leven… niet goed genoeg zijn.

Cliënt was zich bewust waar haar trauma vandaan kwam … Vanaf dat moment nam ik het therapeutische gedeelte van de sessie over voor de "heling" en haar nieuwe levenshouding.

10 maanden later werd hun zoon GIO geboren.