Hypnotherapie ervaring: Juan

Ik ben geadopteerd, zij wilde mij niet !

Juan vertelde in zijn 1ste en laaste sessie; "Ik wil graag een gezin, maar de zwangerschap blijft uit. Weet bijna zeker dat het aan mij ligt doordat ik een blokkade heb uit mijn jeugd. Welke blokkade? Ik herinner mij onze aankomst op Schiphol vanuit Colombia. Mijn adoptieouders die mijn broertje 5 jr en ik 6 jr ophaalden. Maar alles wat daarvoor gebeurd is ben ik kwijt…

Tijdens de sessie gaat Juan in zijn herbeleving terug naar zijn prille jeugd. Er is geen vader, maar wel een mooie, lieve moeder waar hij trots op is. Ook zijn grootouders waarmee ze samen wonen zijn er. Juan beschrijft de woning, roodbruine deur en het huisnummer. Hun waterreservoir die buiten tegen het huis staat. De momenten aan het strand met hun moeder in haar prachtige bikini (het gezicht van Juan straalt blijdschap uit terwijl hij details omschrijft)

Dan komt er een moment dat een maatschappelijk werker met een auto bij hun aankomt. Felle gesprekken tussen hem en zijn moeder en oma volgen. Juan en zijn broertje worden letterlijk meegenomen. Gewoon in de auto gezet. Zijn moeder rent achter de auto aan en valt op haar knieën.

Huilend geeft Juan aan; “Mama kon niet harder rennen, ze heeft ons niet weggedaan, hij heeft ons gestolen. Die man heeft ons gewoon meegenomen”. Juan omschreef het stapelbed waar ze huilend in mochten slapen en de vreemde ervaring met het vliegtuig wat ook spannend was. Nadat Juan over de 1ste shock heen was, voelde hij toch een opluchting. Hij was een geliefd kind van zijn moeder, ze waren niet afgestaan voor adoptie, maar weggehaald tegen de wens van hun moeder en oma. Het beeld van zijn rennende moeder kwam steeds terug.

Juan had goed nieuws voor zijn jongere broer. Nam zich voor op zoek te gaan naar zijn moeder. Hij had de woning en het huisnummer op zijn netvlies staan. 2 jaar later ontmoette ik Juan, winkelend met hun 1ste kindje in de kinderwagen. Hij was nog niet naar Colombia geweest, maar alvast een trotse vader geworden. De mentale blokkade voor zijn vruchtbaarheid was verdwenen.

Verginia: deze sessie zal ik nooit vergeten, Juan.