Hypnotherapie ervaring: Annabel

Hypnotherapiesessie n.a.v. angst voor bevallen

Na 3,5 jaar eindelijk zwanger! Maar wat nu? Ik heb van kind af aan een enorme angst dat ik ooit een kindje zou moeten baren. De pijn, de stress en alle ellende er omheen. Niet voor niks heeft onze wens om zwanger te raken zo lang geduurd. Dit bedacht ik mij pas later, anders had ik er veel eerder iets mee gedaan…

Op internet eens uitzoeken wat pijnloos bevallen nou inhoudt, zo kwamen we bij de cursus “HypnoBirthing” bij Verginia in Capelle aan den IJssel. In eerste instantie vond ik het zo leuk dat je partner er helemaal bij betrokken wordt en daarnaast de ontspanningstechnieken, die trokken mij ook. Maar vooraf zag ik de extra’s en de bijzondere filosofie niet zo.

Na de eerste cursusavond waren we allebei helemaal om. Wat een bijzondere ervaring!! Bevallen moet iets moois, iets bijzonders, iets unieks worden. Die gedachten hielden mij de hele week daarna bezig… En ondanks die eerste inspirerende avond, bevloog mij een enorme angst als ik nadacht over de bevalling. Zo beklemmend!

Ik heb dit de 2e cursusavond meteen aangegeven dat ik de angst niet de baas kon, ondanks de prachtige informatie, ontspanning- en ademhalingstechnieken volgens de HypnoBirthing-gedachten. Verginia gaf aan dat deze cursus mij enorm zou helpen maar dat ik wellicht iets meer nare ballast in mijn rugzak meedraag dan anderen. Een eenmalige hypnotherapie-sessie zou mij zeker weten helpen. Verginia liet mij vrij in mijn keus om dit wel of niet te doen, maar samen met mijn man heb ik besloten deze kans te grijpen. We hebben een afspraak gemaakt en ik zou een paar dagen later al komen.

Zo gezegd, zo gedaan. Op naar Verginia’s prettige huis en sessie-kamer. Enigszins spannend vond ik het wel… Wat zou er uit komen en hoe zou ik het ervaren? Een kop thee, rustige achtergrondmuziek, de kat vredig slapend naast mij en een heldere, prettige uitleg van Verginia stelde mij compleet gerust. Alles wat zij deed, was zorgen dat ik mij totaal ontspannen en veilig voelde. Ze liet mij terug gaan naar momenten in mijn leven die misschien met mijn angst te maken konden hebben. Zo kwamen we al snel bij mijn eerste -  maar heel nare - seksuele ervaring als 14-jarig meisje, pijn en angst kwamen even boven en heeft Verginia heel subtiel en prettig opgevangen door mij niet te diep in die angst te laten gaan. Ik dacht dat deze ervaring al opgeruimd was in mijn onderbewustzijn, maar blijkbaar niet. Deze nare ervaring heb ik na deze sessie voor het eerst een plekje kunnen geven.

Het volgende wat ik ervaarde was mijn eigen geboorte… Wat bijzonder! Het hele proces heb ik tijdens de sessie heel bewust herbeleefd… Ik wist uit de verhalen van mijn ouders dat ik de navelstreng om mijn nek had tijdens de geboorte, maar ik heb nooit geweten (en zij ook niet) dat ik echt even buiten bewustzijn ben geweest, alles is even zwart geweest en ik had het zo benauwd.